[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

DUO KARST zingt al meer dan 35 jaar in het Drents!

Al meer dan 35 jaar treedt duo Karst door het hele land op met een Drents talig cabaret programma en zijn daarmee een veel gevraagd muzikaal streektaal-duo.

Begin jaren ’80 bracht duo Karst een eerste streektaal-cd uit met Drentse luisterliedjes. Deze cd werd in 2009 goud.

Liefhebbers van streektaal muziek zullen zeker nummers als ‘vlinder’, ‘Ik stao op wacht’ en ‘het vuult zo warm as ik Drents heur’ kennen.
In 2005 werden Jannie en René lid van de orde van Oranje-Nassau voor hun verdienste in de Drentse streektaal.
Het streektaalprogramma bestaat voor het grootste deel uit zelf geschreven liedjes waarbij Jannie voor de meeste teksten tekent en René voor de muziek afgewisseld met passende gedichten en verhalen.
Daar waar men duo Karst boekt worden zij regelmatig teruggevraagd.
Duo Karst doet optredens van maximaal 2 × 40 minuten en neemt een eigen geluid’s installatie mee tot ongeveer 150 personen. Doordat ze zichzelf begeleiden op gitaar kan de geluidssterkte worden aangepast tot elk gewenst niveau.
De prijs is afhankelijk van de locatie en bijbehorende installatie.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het contactformulier.

[/vc_column_text][ewf-divider height=”1″][vc_column_text]

Duo Karst zingt oude schoolliedjes!

Al meer dan 25 jaar treedt duo Karst door het hele land op met oude schoolliedjes en zijn daarmee een veel gevraagd muzikaal duo.

In 1992 namen ze vier verschillende cd’s op met liedjes als: ‘een karretje op de zand weg reed’, ‘knaapje zag een roosje staan’ en ‘in een groen, groen, groen, groen knollen, knollenland’. Dit bleek een schot in de roos bij het publiek. Inmiddels bestaan er 15 cd’s en zijn er plannen voor nummer 16 en 17.
Het programma bestaat voor het grootste deel uit liedjes uit de bundel ‘kun je nog zingen… Zing dan mee’. Afgewisseld met passende gedichten en verhalen.
Bij heel veel dorpsfeesten verzorgd duo Karst vaak de ouderenmiddag.
Tevens verstaan ze de kunst om het gevoel van een recreatiezaal om te buigen tot een warm ‘vestzak theater’. Daar waar men duo Karst boekt worden zij regelmatig teruggevraagd.
Dio kast doet optredens van maximaal 2 × 40 minuten en neemt een eigen geluid’s installatie mee tot ongeveer 150 personen. Doordat ze zichzelf begeleiden op gitaar kan de geluidssterkte worden aangepast tot elk gewenst niveau.
De prijs is afhankelijk van de locatie en bijbehorende installatie.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het contactformulier.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]